Top

Blog

Mennyibe kerül egy esküvői ruha?

Ha frissen vagy eljegyezve, akkor egyrészt életed egyik legszebb, legélménydúsabb időszaka előtt állsz, amire már kislány korod óta vágytál, mindemellett nem feledkezhetünk meg a készülődés egyéb vonzatairól, mint a rengeteg energiát felemésztő szervezés és az esküvői büdzséd fogalma.

Jó, ha már előre tisztába vagy azzal, mire számíts, mivel kalkulálj mielőtt ruhapróbára adod a fejed! Nagyon könnyű elveszni a sok üzlet között, mert hazánkban óriási és nagyon széles skálán mozog az esküvői ruha piac mind minőségben, mind árkategóriában.

Amikor elkezded tervezni a Nagy Napot, érdemes előre szigorúan meghatároznotok a büdzsét, az esküvő helyszínétől a legapróbb részletekig mindenre gondolni kell. A pénztárca egyik legérzékenyebb pontja az esküvői ruha, hiszen valószínűleg a ruhádon már akkor is álmodoztál, mielőtt életed párját megtaláltad.

Nem kell pánikba esni, a legtöbb Budapesti üzlet 100.000 Ft és 250.000 Ft között kínál rengeteg ruhát kölcsönzésre. Ezek nagyobb külföldi márkák esküvői ruhái, amik tömeggyártással készülnek, szintetikus alapanyagokból, így előállításuk nem drága. (A Fehér Szalonban nincs kölcsönzés, mert természetes alapanyagokkal dolgozunk!!!)

Ha ennél egyedibbre vágysz, de a lélektani határod körül-belül 300.000 Ft, akkor maradnak a kisebb magyar tervezők, varrónők, akik elkészítik a ruhád alacsonyabb áron is, de itt hozzá kell tennünk, hogy nagyobb a kockázat, hogy olyan lesz-e, mint egy “nagyobb márka által kínált tökéletesen megtervezett darab”, hiszen egy kis tervezőnek nincs annyi tapasztalata a kivitelezésben, mint egy tervezőből, modellezőből, szabászból, technológusból és varrónőkből álló teamnek. Évente több elkeseredett menyasszony fordul hozzánk amiatt, mert mások elrontották a készülő ruhát, vagy nem olyan lett, mint amilyet szeretett volna, így kénytelen az utolsó pillanatban profi segítséget hívni. Egyébként nálunk választhatod a Vivien kollekciót is, amit nagyon kedvező árakkal valósítottunk meg, mert azokra is gondoltunk, akik nem akarnak túlköltekezni 🙂

Azok a hölgyek, akik designer esküvői választanak, pl. egy Nora Sarmant, és megtalálják “A Ruhát” a meglévő kollekcióban, azok 380.000 Ft és 500.000 Ft közötti árral számolhatnak. Ezek a ruhák luxus alapanyagból, Magyarországon készülnek, tartalmaznak kézzel készült részleteket. Ezért a pénzért saját, új darabot kapsz, amit ruhapróbán tökéletesen rád igazítunk.

 

A tervezők által személyre szabott, egyéni tervezésű ruha pedig 900.000 Ft és 3.000.000 Ft közötti áron álmodható meg. Az egyéni tervezésnél a ruhát a te saját alakodhoz megfelelően tervezi meg a tervező, korlátlan figyelemmel. Az apró részletek gazdagsága, a luxus alapanyagok, és a határtalan képzelet alkotja meg az egyéni tervezésű ruhákat. Hogy miért ilyen drága? Gondolj bele, egy egyéni tervezésű ruha megalkotása  annyi idő és energia a tervezőnek, mire elkészül, hogy azalatt már szinte egy egész kollekció tervei is elkészülhetnek 🙂 

A ruhák variációi végtelenek, sok tényező határozza meg az árukat, itt van pár tipp, ami segíthet meghatározni a ruhád büdzséjének kialakítását!

A ruhák árai ezektől a tényezőktől függenek:

  1.  Alapanyag: Kezdjük azzal, hogy a kölcsönzésre adható ruhák mosható, szintetikus alapanyagból készülnek. Néhány alapanyag olcsó, néhány alapanyag drága, néhány pedig luxus, ez ilyen egyszerű és egyértelmű 🙂  Minél drágább egy ruha, annál finomabb alapanyagból van, ha pl. egy Nora Sarman ruhát felveszel, biztos lehetsz benne, hogy egy kisebb vagyont húzol magadra, mert a márka kínosan ügyel arra, hogy csakis francia és olasz hernyóselyem anyagokat rendeljen, a csipke pedig olyan francia luxuscsipke manufaktúrából való, ahonnan a Saint Laurent, a Givenchy és az Alexander McQueen divatház is rendel. Ez a márka alapvető védjegye.
  2. Design: A vezető designer márkák kreációi tipikusan többe kerülnek, hiszen szimbólumai az exkluzivitásnak. Ha a legfrissebb trendeknek megfelelő ruhát keresel, akkor azt tervezőtől találod meg.
  3. Szezon: Az esküvői ruhatervezők évente egy kollekciót dobnak a piacra, a frissen debütáló darabok mindig a legdrágábbak.
  4. Apró részletek: Díszítés, kézi gyöngyözés, kézzel applikált részletek, egyedi csipkedíszítés: ezek azok a részletek, amit egy tömeg-gyártott ruhán nem találsz meg. Valójában ez az, ami drasztikusan emeli meg egy-egy ruha árát.
  5. Méretre igazítás: Ha egy kölcsönzőből választasz ruhát, abban biztos lehetsz, hogy úgy lesz megigazítva, hogy utána más menyasszony is felvehesse és ne legyen koszos az alja. Ezért láthatunk bokalengető ruhát viselő menyasszonyokat 🙂 Viszont a megvételre készülő menyasszonyi ruhákat tökéletesen méretre lehet igazítani. 

You don't have permission to register.