Top

Blog

Menyecske ruha

Legyen? Ne legyen? Milyen legyen???

A nagy kérdések, amik csakis akkor érdekelnek, ha éppen menyasszony vagy, de akkor nagyon 🙂

A menyecske ruha léte, nemcsak egy régi hagyomány megőrzéséről szól, a piros színű ruhának fontos jelentése van.

A régi időkben a menyasszonyok komolyan vették azt a fogadalmukat, miszerint a férjük lesz az első férfi az életükben, ezért a menyasszonyi ruha fehérsége a tisztaságot és a szüzességet jelképezte, az éjfélkor átvett menyecske ruha pedig  az “új asszonyt”, a fiatal lányból  felnőtt nővé érést szimbolizálja.

A régi világban az alkalmazott színeket az életből, a környező világból vették, minden színnek külön eredete, jelentése volt. A népviseletek magukba szívták és generációkról-generációkra örökítették a szimbolikát.  A menyecske ruha piros színe a felnőtt nő, a szerelem és hűség jele.

fotó: Jordanoff Péter

Hagyomány szerint a menyecske ruhát éjfélkor kell átvenni. Éjfélre befejezve a menyasszonytáncot elbúcsúztatjuk a menyasszonyt és vőlegényt egy kis időre, amíg átöltöznek, kicsit felfrissülnek, és az új ruha stílusában folytatódhat tovább a buli.

Ma, amikor tényleg az a legfontosabb, hogy mindenki jól érezze magát, a menyasszonyi ruhák sem kényelmetlenek, melegek, így az átöltözős ruha is olyan , ami nem üt el a viselője egyéniségétől. Ha sosem viselsz pirosat, nem kell az esküvődön sem. Egyre gyakoribbak a pasztell, vagy a fehér szín árnyalatai menyecske ruha gyanánt.

A Nora Sarman alkalmi ruhák 100% selyemből készülnek, hazai műhelyben, sok finom kézi varrást használva, azért, hogy “örök darab”-ként funkcionáljanak a gardrób szekrényben.

Szinte minden darabunk egyedi, így a vásárló alakjára igazítjuk a ruhát, mielőtt elviszi.

A kollekciót csak vásárlásra ajánljuk, a darabokat 120.000.-tól 295.000.-ig lehet megvásárolni. Pontos árajánlatot e-mailben tudunk adni a ruhákról.

Itt vannak a mi kedvenceink:

 

 

You don't have permission to register.