Top

Nora Sarman

Nora Sarman

A Nora Sarman esküvői és alkalmi ruhákra specializálódott divatmárka. A ruhák a manufakturális jellegű családi műhelyben, magas minőségű, gondosan válogatott anyagokból készülnek.

“Több, mint 25 éve jelentenek számomra mindennapos inspirációt az esküvői ruhák. Édesanyám menyasszonyiruha-szalonja végigkísérte a gyermekkoromat. Első ruhakollekciómat kamaszként terveztem, melynek divatbemutatóját a házunk kertjében tartottunk meg. A Nora Sarman ruhák nőiességről alkotott, személyes gondolatokat testesítenek meg: a légiesség, a kecsesség és a vagányság stílusos elegyét. Minőségben nem ismerek kompromisszumot: fontos számomra, hogy a lehető legfinomabb anyagokból és csipkékből válogassak a ruhákhoz. Előnyben részesítem a természetes szálakból készült anyagokat, például a hernyóselymet és a pamutot.”

Sármán Nóra

FILOZÓFIA

A Nora Sarman ruhák számunkra egyet jelentenek a nőiesség kifejezésével. Célunk, hogy klienseink maximálisan nőnek érezzék magukat, amikor felveszik egy-egy darabunkat. Az elkészítés minden fázisában jelen van a kecsesség és a kifinomultság. A ruhatervek kézzel készülnek, papíron ölt formát a fantázia. A világ, amelyet megálmodtunk, generációk tapasztalatát és nőiességről alkotott elképzelését sűríti magába. Darabjainkban benne vannak nagymamánk varrás közben ellesett mozdulatai, anyukánk és nagynénénk divat iránti lelkesedése, amelynek tanúi lehettünk szalonjaikban. Benne vannak első divatbemutatóink is, melyeket még gyermekkorunkban tartottunk a házunk kertjében. A középiskolai és egyetemi művészeti tanulmányaink, valamint Nóri párizsban töltött gyakornoki éve. A divattal kapcsolatos élményeink és tapasztalataink az évek során szendvedéllyé, majd hivatássá értek, így született meg a Nora Sarman márka.

MANUFAKTÚRA

A családi manufaktúra számunkra különleges értéket képvisel, amelyre büszkék vagyunk. A kézimunka kelti életre ruháinkat. A munkafázisok során válik igazán személyessé kötődésünk az egyes darabokhoz. A szabásvonalak előkészítése, az anyagok kiválasztása, a varrás és a csipkézés közben teremt kapcsolatot a valósággal a fantáziánk. Ahogy Nóri fogalmaz, ebben van maga az élet, az igazi értékteremtés. Így lesz minden ruhánk egyszeri és megismételhetetlen.


INSPIRÁCIÓ

A művészettörténet, a nagy klasszikusok jelentenek elsődleges inspirációs forrást számunkra. Művészeti albumokból, galériákból, múzeumokból szerzünk ihletet. Ezzel párhuzamosan teret engedünk gyermeki képzeletünknek, amely különleges fantáziavilágba kalauzol minket. Kutatjuk a meséket, a különöset, a csodásat. A vázlatok, tervek rajzolása közben hagyjuk, hogy tudatalattink vezessen minket.

BIO

Sármán Nóra 2010-ben diplomázott a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen, menyasszonyi ruha diplomamunkája elnyerte a legjobb diplomának járó Rektori Díjat. 

Már a diploma előtt 2006-ban az esküvői ruha készítést a vilag egyik vezető menyasszonyi divatháza, a párizsi Cymbeline brand-nél tanulta gyakornokként. Az általa tervezett ruhák megjárták Párizs, Milánó és Barcelona kifutóit. Sármán Nóra által tervezett egyik ruha  a nemzetközi hírű divatház katalógusának címlapjára került.

 2009-ben Erasmus ösztöndíjasként a London College of Fashion hallgatója volt.
A Nora Sarman márka első kollekciója a 2011 őszi-téli szezonra készült. 2013-ban megkapta az Elle magazin Elle Young Talent Award Díját divattervező kategóriában, 2019-ben pedig a Glamour Women of the Year-en év divattervezőjének választották. 2023-ban a Hungarian Wedding Award-on öltözéktervező kategóriában nyerte el a fődíjat.  Emellett rendszeres résztvevője a Budapest Central European Fashion Week-nek, ahol debütálja a megjelenő kollekcióit, emellett részt vett az évek során a MOME fashion show-n , Marie Claires Fashion days-en, Elle Fashion show-n is.

Alkotásait láthattunk már számtalan női magazinban (Elle, Marie Claire, Glamour, Instyle), és olyan  hírességek mentek férjhez a ruháiban mint Görög Zita, Trokán Nóra, Lipcsei Betta, Szekeres Nóra stb.
Az Oscar gála vörös szőnyegét is megjárta alkotása, Szamosi Zsófián.
Cannesi filmfesztiválon Trokán Nóra viselte alkalmi ruháját.
A vörös szőnyegen vonultak még a ruháiban Palvin Barbara, Zséda, Miklósa Erika és számos  celeb.

You don't have permission to register.
hu_HUHungarian