Top

Blog

A PASTORAL kollekció

A PASTORAL kollekció

A 2019-es Nora Sarman kollekció inspirációja a klasszikus zenéből, az irodalomból és a képzőművészetből ismert Pasztorál zsáner, a kollekció múzsája pedig a mezítlábas Marie Antoinette. A pazarlás és a pompa királynője uralkodásának csúcsán egyszer csak a pásztorélet egyszerű és tiszta életmódja után kezdett el ellenállhatatlan vonzalmat érezni. Vágyott a vadvirágos és buja természet után, a pásztorélet ártatlan és tiszta szerelme után, és ami a legfontosabb: vágyott a kényelmes és egyszerű ruhák után. A súlyos brokátok után könnyed muszlinra váltott, a hatalmas parókákat pedig szalmakalapra cserélte.

A kollekciót az a kettősség inspirálta, hogy a finom hernyóselymek, puha pamutcsipkék kényelmesen és fesztelenül is hordhatók, a legszebb ruhánkban is érezzük magunkat önfeledten!

A kollekcióban elmosódnak a határok az alkalmi ruha és az esküvői viselet között, hiszen a külön topok és szoknyák arra adnak lehetőséget, hogy azokat ne csak egy-egy jelentős eseményen, napon viseljük, hanem más darabokkal társítva újra és újra felvehessük őket. Ezen elgondolás mentén a tervező pazar csipketopokat és különféle nadrágok és szoknyák számos variációját álmodta meg, így összeállíthatjuk a személyiségünknek leginkább megfelelő menyasszonyi vagy alkalmi szettet.

A kollekciót az angyali fehér uralja, melyet fekete és pasztell ripszszalagok, bársonyövek egészítenek ki. Puha pamutcsipke és relief-szerűen kiemelkedő guipure csipke díszítik a ruhákat. A tervezőre jellemző csipke mellett a rokokót megidéző hernyóselyem taftból, muszlinból és tüllből készültek a darabok, valamint a Marie Antoinett által hőn vágyott vidéki életet megidéző munkaigényes, darabokból összeállított patchwork anyagokból.

A kollekció darabjait a Vecsei Millinery különleges fejdíszei egészítik ki.

You don't have permission to register.